#smrgDERGİ FDE Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Dergisi, Sayı: 1 - 14; Yıl: 1978 - 1984 TAKIM - 1978

Kondisyon:
Çok İyi
Basıldığı Matbaa:
Şafak Matbaası
Stok Kodu:
1199085880
Boyut:
16x24
Sayfa Sayısı:
14 Sayı
Basım Yeri:
Ankara
Baskı:
1
Basım Tarihi:
1978
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
3. Hamur
Dili:
Türkçe - Fransızca
Orijinal Adı:
Universite Hacettepe Revue du Department de Langue et de Litterature Françaises
indirimli
1.445,00
Taksitli fiyat: 9 x 176,61
KARGO BEDAVA
Stoktan teslim
1199085880
471737
FDE Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Dergisi, Sayı: 1 - 14; Yıl: 1978 - 1984 TAKIM -        1978
FDE Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Dergisi, Sayı: 1 - 14; Yıl: 1978 - 1984 TAKIM - 1978 #smrgDERGİ
1445.00
FDE 1 Mart 1978
Tuğrul İnal, Gérard de Nerval'in 'El Desdichado'suna Bir Yaklaşım; A.Hamit Sunel, Les Divers aspects de la mort Chez Baudelaire; Süheyla Bayrav, Anlatı Grameri; Ekrem Aksoy, Yazı Dili-Konuşma Dili Etkileşimi ve Dilde 'Doğru'; Tanju İnal, Ortaçağ Şiirinde Paris; Ayşe Kıran, L'Atmosphère mondain des spectacles dans la Correspondance Générale de Marcel Proust; Abidin Emre, Dizeler Arasında; Zeynel Kıran, Les Phrases complexes en Turc dans une perspective transformationnelle; Pierre J.H. Lomer, Un Problème de vraisemblance chez Balzac: Le personnage du Castrat Zambinella dans 'Sarrasine'; Bedrettin Cömert, Genel Dilbilim ve Şiir Değerlendirmesi.
FDE 2 Kış 1978
Bedrettin Cömert, 'Sanatta Biçim - İçerik İlişkileri'; Süheyla Bayrav, La Thématique de Marguerite Duras; Nedim Gürsel, Le Discours du peuple dans la 'Sorcière' de Michelet; Kemal Özmen, Fransız Yazını ve Hüseyin Rahmi Gürpınar; Pierre J.H. Lomer, L'Histoire des navigations aux terres australes du Président de Brosses; Semiramis Kantel, Bağdaştırmalar Üzerine; Nevin Haddad, L'Ortographe phonétique française au seizième siècle; A.Hamit Sunel, François Mauriac'ın 'Yılan Düğümü' Adlı Romanında Aile İlişkileri; Zeynel Kıran, Les Propositions complétives en Turc; Ayşe Kıran, Swann'ların Yakasından; Tanju İnal, Goldmann'ın 'Oluşumsal Yapısalcılığı' ve Yeni Roman; Alp Tümertekin, Peirce'in Gösterge Anlayışının Ana Çizgileri; Tuğrul İnal, Camus'nün 'Düşüş' Anlatısında 'Tersi ve Yüzü' Sorunsalı; Abidin Emre, 'Sevgilim Hayat'; Orhan Suda, Fransızca-türkçe Genel Sözlük (Örnek Sayı).
FDE 3 Bahar 1979
Ekrem Aksoy, Yirmi Sekiz Çelebi Mehmet Efendi ve Montesquieu; Nevin Haddad, Les Notions d'auxiliaire de mode; Zeynel Kıran, Yapısal Sözdizim Kuramı; C.-A. Chevallier, Explication d'un texte médiéval: Conon de Bethune-Chanson Courtoise(XVIIe siècle); Jale Erlat, Voltaire ve Kadınlar; A.Hamit Sunel, Baudelaire'de İnsan Kavramı ve Bu Kavramın Oluşumunda Yaşamının Etkisi; Semiramis Kantel, Prieto'nun Göstergebiliminde 'Connotation' Kuramı ve Hjelmslev; Ali Kaş, Maupassant'da Öykü Tekniği, P.J.-H. Lomer, La Fortune des 'Castrati' en France aux XVIIe siècle; Kemal Özmen, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Romanlarında Fransız Kişiler; Ayşe Kıran, Mektuplarında Marcel Proust; Tanju İnal, Ruhçözümsel Yazın Eleştirisinde Freud'den Charles Mauron'a; Abidin Emre, Gerçeküstücü Şiirin Terkisindeki Kadın; Jacques Huré, Un Poème arabo-andalou sur les rives du Bosphore; Tuğrul İnal, J.-P. Sartre'ın 'Kirli Eller'i Üzerine Bir İnceleme.
FDE 4 Kış 1979
Cemal Aykın, XIX. Yüzyıl Batı Romanında Nesnel Çevre ve Betimleme Sorunları; Nedim Gürsel, Lautréamont et Aragon; Ertuğrul Özkök, Edgar Morin ve Kültürel Üretimin Yeni Koşulları; Füsun Altıok, Öykücülüğümüzde Leyla Erbil'in Yeri; Enis Batur, Deneyselin Sınırlarında Bir Dil Yolcusu; Tanju İnal, Oluşumsal-Yapısalcı Yazın Eleştirisine Uygulamalı Bir Yaklaşım: Goldmann'dan Racine'i Okurken; Semiramis Kantel, 'Ben' Demek...; Ayşe Kıran, Selim İleri'nin Yapıtlarında Toplumsal Bir Sorun: İlişkilerin Ölümü; Ufuk Semercioğlu, L'Emprunt linguistique; Tuna Ertem, Bölgesel Roman ve Ramuz; Jale Erlat, Aydınlanma Çağında Çocuk Eğitimi ve Harika Bir Çocuk: François Marie; Zeynel Kıran, N.Chomsky'nin Üretimsel Dilbilgisi Kuramında Edinç ve Edim Ayrımı; Kemal Özmen, Bir Mutluluk Serüveni ve Ziya Osman Saba; Ali Kaş, Büyük Devrim Öncesi Fransız Toplumuna Bir Bakış; Tuğrul İnal, Toplumsal Değişme Sürecinde Orhan Veli Şiiri; P.J.-H. Lomer, Le Président de Brosses: Homme de Lettres et Magistrat (1707-1777); Abidin Emre, Dallararası Bilgi Üretimi Dönemecinde Süreli Yayınlar.
FDE 5 Bahar 1980
Salâh Birsel, Yorum Yok; P.J.-H. Lomer, Le Mariage de l'Abbé de Saint Aignan; A.Hamit Sunel, Emma'nın Bovarizmi; Tanju İnal, Yeni ve Geleneksel Yönleriyle 'Düşüş'te Anlatım Tekniği; Pınar Onay&Ekrem Aksoy, 'Mai ve Siyah'ta Fransızca Kokusu; Nedim Gürsel, Lautréamont et Aragon (II); Tuğrul İnal, Gerçekçilik Açısından A.Camus'nün 'Düşüş' Anlatısına Bir Giriş (II); Bahadır Gülmez, Aragon, Un Ecrivain devenu écriture une écriture devenue chant.
FDE 6 Güz 1980
Semiramis Kantel, Bir 'Pardayanlar' Öyküsünde Yapı-Göstergesel Yapı-Göstergesel Düzgü; Ali Kaş, Yakup Kadri'de Öykü Yapısı ve Maupassant Tekniği; P.J.-H. Lomer, Les 'Turcs' sur les galères du Roi de France; Tülin Akçay, L.-F. Céline: Gecenin Dibinden 'Güzel'e Yolculuk; Jale Erlat, Analyse sémantique et philosophique de certains prénoms féminins dans les contes de Voltaire; Özkan Göksu, 'Ekeylem', 'Yardımcı Eylem', 'Var', 'Yok'...; Şahin Yenişehirlioğlu, Varoluşçu Felsefe; Tanju İnal, Meursault Şizofren miydi?; Kemal Özmen, Eluard'ın Bir Şiiri Üzerine; Abidin Emre, Gerçeküstücü şiirin Terkisindeki Kadın (II); Ekrem Aksoy, Celal Nuri İleri et Son "Cauchemar?"; Tuğrul İnal, Bir "Klasik Roman": "Clèves Prensesi".
FDE 7 Bahar 1981
Bedrettin Tuncel, Özel Bölüm-Yayımları, Eser ve İncelemeler; Ali Kaş, Marsilya Basınında Atatürk; Kemal Özmen, Attilâ İlhan'ın Şiirinde Doğa Olayları; Semiramis Kantel, Luis J. Prieto'da Söz Eylemi ve Ara-Kavrama Dizgesi; A.Hamit Sunel, Albert Camus'nün 'Veba'sında Kötülük Sorunu; Tuğrul İnal, Gérard de Nerval et Istanbul; Xavier Fretté, Julien Gracq: 'Le Rivage des Syrtes' ou L'Epiphanie du pur avènement; Ertuğrul Özkök, Abraham Moles ve Kültürün Toplumsal Dinamiği; Tanju İnal, Yabancı-Metafizik Okuma, Meursault Moiraların mı Kurbanıydı?; Abidin Emre, Renkli Sanat Dergileri ve Türkiye'de Roman.
FDE 8 Kış 1981
Ahmet Oktay, Bosch'un Resimlerinden Anlatılara: Tedavi, Ceza ve İktidar; Tuğrul İnal, Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Barışı Destekleyen Bir Etken Olarak Yazın ve İnsancıl Değerler-İnsan Hakları İlişkisi; Zeynel Kıran, Dilbilimde Yeni Yönelimler: Sözcükten Söyleme; Abidin Emre, Tevfik Fikret Sadeleştirmeleri Üzerine; Ali Kaş, 'Sinağrit Baba'yı Okumaya Çalışmak: Göstergebilimsel Bir Çözümleme Denemesi; Kemal Özmen, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Sigmund Freud; Ayşe Alper, Etude stylistique des participes adjectives dans 'La Peste' et dans 'L'Etat de Siège' d'Albert Camus; Ayşe Kıran, Dilbilim-Yazın İlişkilerinde Yazınsal Göstergebilimin Yeri; Xavier Fretté, Le Temps dans 'La Route des Flandres' de Claude Simon; Jale Erlat, XVIII. Yüzyılda Kadın Yazarlar Üzerine Düşünceler ve Madame Riccoboni.
FDE 9 Bahar 1982
Bedrettin Tuncel, L'Influence des 'Lumières' sur L'Empire ottoman; Ahmet Oktay, Resmi İdeoloji Tarafından Dışlanan -Yazınsal İktidarı Dışlayan Bir Şair: Sezai Karakoç; A.Rıza Ergüven, Charles Baudelaire; Abidin Emre, Yaratıcı Ben'in Toplumsal Ben'le Özdeşleşmesi: Sainte-Beuve'ün Madame Bovary ve Salammbô İncelemeleri (I); Ayşe Alper, L'Enseigenement du Français Langue Etrangère par Les méthodes audio-visuelles: fondements théoriques et réalisations à Ankara; Ekrem Aksoy, Jean Giraudoux'nun Romanları; Kemal Özmen, Eluard ou 'La Terre est bleue comme une orange'; Tanju İnal, Marguerite Duras: Moderato Cantabile; Jale Erlat, Les Figures de style dans 'Justine' du Marquis de Sade; Semiramis Kantel, Heredia ve Beyatlı; Tuğrul İnal, Çeviri Yazını ve İnsancı Ekin (II).
FDE 10 Kış 1982
Berke Vardar, Traduction et terminologie dans un cursus d'études françaises; Tuğrul İnal, La Traduction ou le plaisir de l'esthétique; Semiramis Kantel, Bir Soru-Yanıt Dizgesi Olarak Behçet Necatigil'in 'Kaknus'u; Ünsal Özünlü, Cahit Külebi'nin Şiirlerinde Söz, Biçimsel Öğeler ve Yinelemeler; Özkan Göksu, Ataç'ın 'Adsız Köşk'ünden İnce'nin 'Adsız Ülke'sine; Ekrem Aksoy, Nahit Sırrı Örik et ses deux nouvelles en langue française; Xavier Fretté, L'Imaginaire spatial dans les récits d'André Pieyre de Mondiargues; Kemal Özmen, 'Bir Türk Molière'i': Ferâizci-Zâde Mehmet Şâkir; Tanju İnal, L'Axe de la narration dans 'Les Gommes' d'Alain Robbe-Grillet et dans 'Oeidipe Roi' de Sophocle; Abidin Emre, Yaratıcı Ben'in Toplumsal Ben'le Özdeşleşmesi: Sainte-Beuve'ün 'Madame Bovary' ve 'Salammbô' İncelemeleri (II); Claude-Alain Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille; Zeynep Mennan, Bir Metnin Düğümü: Nathalie Sarraute'un 'Les Fruits d'Or'u.
FDE 11 Bahar 1983
Sevinç Özer, Yine Zebercet: 'Anayurt Oteli'nde Suçluluk Suçsuzluk İkilemi; Zeynel Kıran, Bir Üçüncü Dilbilime Doğru: Sözcelem Dilbilimi; Kemal Özmen, Jean Cocteau'nun 'Saatli Bomba'sında Nesneler Dünyası; Ahmet Kocaman, Dilbilim ve Felsefe; Ünsal Özünlü, Deyişbilimde Şiir İncelemeleri ve Dönüşümsel-Üretici Dilbilgisi; Abidin Emre, Henry James'in 'Gustave Flaubert'inde Anlatım Sorunlarının İrdelenmesi; Cemal Aykın, Eleştiri Yöntemleri Üzerine Bir Mektup; Berke Vardar, Remarques sur le concept de 'Champ' en lexicologie; Osman Senemoğlu, L'Image et son utilisation pédagogique; C.-A. Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille (II); Tanju İnal, L'Axe de la narration dans 'Les Gommes' d'Alain Robbe-Grillet et dans 'Oeidipe-Roi' de Sophocle (II), Semiramis Kantel, La Redondance comme procédé poétique; Tuğrul İnal, Ionesco: 'La Cantatrice Chauve'.
FDE 12 Kış 1983
Bozkurt Güvenç, İletişim Teknolojisindeki Gelişmelerin Ulusal Kültürler Üzerindeki Etkileri; Ekrem aksoy, El İşlemezse..; Kemal Özmen, André Malraux'nun Roman Dünyası; Ünsal Özünlü, Reklam (Tanıtım) Dilinin Dilbilimsel Boyutları; Cengiz Ertem, Çağdaş Philoktetes; Ahmet Kocaman, Dilde 'Belirsizlik' Kavramı Üzerine; Tuğrul İnal, Prometheus ve Tantalos Artık Yaşamıyorlar; A.Hamit Sunel, Yeni Roman'da Öge Değişiklikleri; Abidin Emre, Henry James'in 'Gustave Flaubert'inde Anlatım Sorunlarının İrdelenmesi; Ayşe Kıran, 1984 de Greimas Göstergebilimine Bakış: M. Arrivé ve J.-C. Coquet ile Konuşma; Zeynep Mennan, Michel Butor'un 'L'Emploi du Temps' Adlı Yapıtında Zaman Kavramı; Özkan Göksu, Zola ve Doğalcılık (Bir Örnekleme: Jerminal); Jale Erlat, 18.Yüzyıl Fransız Şiiri Üzerine Düşünceler; Tanju İnal, Boris Vian: Günlerin Köpüğü'nde Uzamsal Boyutlar; C.-A. Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille; Zeynel Kıran, L'Expression explicite de la cause: parce que , puisque et c'est que dans une situation d'énonciation.
FDE 13 Bahar 1984
Jale Erlat, Diderot ve "Paradoxe sur le comédien" de Duyarlık Sorunu; Oya Batum, A.Ağaoğlu : "Yaz Sonu"nun Düşündürdükleri; Abidin Emre, Letrizm (Harfçilik); Jean A. Skourtis, Le Voyage de Gustave Flaubert en Grèce; Şahin Yenişehirlioğlu, Aynadaki Varoluşsal Görüntü; Tanju İnal, A.H. Tanpınar: "Mahur Beste" İnsan mı - Eşya mı?; Oya Adalı, Dil ve Dilbilim; Ayşe(Eziler)Kıran, La Fonction de l'espace dans l'oeuvre romanesque; Zeynel Kıran, L'Expression de la conséquence: les coordonnats et les subordonnants dans une situation d'énonciation; A.Hamit Sunel, Hangi Öztürkçe?; Sargut Şölçün, Almanya'da Fransız Devrimi; İsmail H. Demirdöven, Albert Camus ve Özgürlük; Bülent Özkurt, İyi Çeviri İçin Çok mu Erken - Çok mu Geç?; Tuna Ertem, Ramuz'nün Sanat Anlayışı; Tuğrul İnal, Ionesco'da Dil Göstergesinin Özellikleri.
FDE 14 Kış 1984
Kemal Özmen, Bir Senfonik Şiir: Turgut Uyar'ın "Ölü Yıkayıcılar"ı; Abidin Emre, Apollinaire'in Güzçiğdemleri ve Anneler Kızının Kızı; Ayşegül Yüksel, Haldun Taner Tiyatrosunda Dil Kullanımı; Tanju İnal, Boris Vian'dan Bir Oyun: "Les Bâtisseurs d'Empire"; Cengiz Ertem, André Gide ve Bir Oyun: Saül; Mustafa Aslantunalı, Bir (İki) Uyumsuz Oyuncu: Meursault; Ekrem Aksoy, Sartre'ın Romanlarına Bir Sosyolojik Yaklaşım; Aydın Köksal, Öğretim Dili Olarak İngilizce'nin Benimsenmesiyle İlgili Sorunlar ve Türkçe'nin Geleceği; Berke Vardar, Axiologie lexicale et problèmes méthodologiques; Nüket Güz, Approche poétique et enseignement de la langue; Tuğrul İnal, Traduction littéraire comme moyen de dialogue des cultures entre la Turquie et la Francophonie; Osman Senemoğlu, Turizm Etkinlikleri ve Yabancı Dil Sorunu; Oya Adalı, Tümcenin Birleşen Yapısı, Kuruluş ve Birleşenler; Erdim Öztokat, Anlam Bağıntıları ve Anlamsal Yapı; Marcel Schneider, De la littérature fantastique.
FDE 1 Mart 1978
Tuğrul İnal, Gérard de Nerval'in 'El Desdichado'suna Bir Yaklaşım; A.Hamit Sunel, Les Divers aspects de la mort Chez Baudelaire; Süheyla Bayrav, Anlatı Grameri; Ekrem Aksoy, Yazı Dili-Konuşma Dili Etkileşimi ve Dilde 'Doğru'; Tanju İnal, Ortaçağ Şiirinde Paris; Ayşe Kıran, L'Atmosphère mondain des spectacles dans la Correspondance Générale de Marcel Proust; Abidin Emre, Dizeler Arasında; Zeynel Kıran, Les Phrases complexes en Turc dans une perspective transformationnelle; Pierre J.H. Lomer, Un Problème de vraisemblance chez Balzac: Le personnage du Castrat Zambinella dans 'Sarrasine'; Bedrettin Cömert, Genel Dilbilim ve Şiir Değerlendirmesi.
FDE 2 Kış 1978
Bedrettin Cömert, 'Sanatta Biçim - İçerik İlişkileri'; Süheyla Bayrav, La Thématique de Marguerite Duras; Nedim Gürsel, Le Discours du peuple dans la 'Sorcière' de Michelet; Kemal Özmen, Fransız Yazını ve Hüseyin Rahmi Gürpınar; Pierre J.H. Lomer, L'Histoire des navigations aux terres australes du Président de Brosses; Semiramis Kantel, Bağdaştırmalar Üzerine; Nevin Haddad, L'Ortographe phonétique française au seizième siècle; A.Hamit Sunel, François Mauriac'ın 'Yılan Düğümü' Adlı Romanında Aile İlişkileri; Zeynel Kıran, Les Propositions complétives en Turc; Ayşe Kıran, Swann'ların Yakasından; Tanju İnal, Goldmann'ın 'Oluşumsal Yapısalcılığı' ve Yeni Roman; Alp Tümertekin, Peirce'in Gösterge Anlayışının Ana Çizgileri; Tuğrul İnal, Camus'nün 'Düşüş' Anlatısında 'Tersi ve Yüzü' Sorunsalı; Abidin Emre, 'Sevgilim Hayat'; Orhan Suda, Fransızca-türkçe Genel Sözlük (Örnek Sayı).
FDE 3 Bahar 1979
Ekrem Aksoy, Yirmi Sekiz Çelebi Mehmet Efendi ve Montesquieu; Nevin Haddad, Les Notions d'auxiliaire de mode; Zeynel Kıran, Yapısal Sözdizim Kuramı; C.-A. Chevallier, Explication d'un texte médiéval: Conon de Bethune-Chanson Courtoise(XVIIe siècle); Jale Erlat, Voltaire ve Kadınlar; A.Hamit Sunel, Baudelaire'de İnsan Kavramı ve Bu Kavramın Oluşumunda Yaşamının Etkisi; Semiramis Kantel, Prieto'nun Göstergebiliminde 'Connotation' Kuramı ve Hjelmslev; Ali Kaş, Maupassant'da Öykü Tekniği, P.J.-H. Lomer, La Fortune des 'Castrati' en France aux XVIIe siècle; Kemal Özmen, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Romanlarında Fransız Kişiler; Ayşe Kıran, Mektuplarında Marcel Proust; Tanju İnal, Ruhçözümsel Yazın Eleştirisinde Freud'den Charles Mauron'a; Abidin Emre, Gerçeküstücü Şiirin Terkisindeki Kadın; Jacques Huré, Un Poème arabo-andalou sur les rives du Bosphore; Tuğrul İnal, J.-P. Sartre'ın 'Kirli Eller'i Üzerine Bir İnceleme.
FDE 4 Kış 1979
Cemal Aykın, XIX. Yüzyıl Batı Romanında Nesnel Çevre ve Betimleme Sorunları; Nedim Gürsel, Lautréamont et Aragon; Ertuğrul Özkök, Edgar Morin ve Kültürel Üretimin Yeni Koşulları; Füsun Altıok, Öykücülüğümüzde Leyla Erbil'in Yeri; Enis Batur, Deneyselin Sınırlarında Bir Dil Yolcusu; Tanju İnal, Oluşumsal-Yapısalcı Yazın Eleştirisine Uygulamalı Bir Yaklaşım: Goldmann'dan Racine'i Okurken; Semiramis Kantel, 'Ben' Demek...; Ayşe Kıran, Selim İleri'nin Yapıtlarında Toplumsal Bir Sorun: İlişkilerin Ölümü; Ufuk Semercioğlu, L'Emprunt linguistique; Tuna Ertem, Bölgesel Roman ve Ramuz; Jale Erlat, Aydınlanma Çağında Çocuk Eğitimi ve Harika Bir Çocuk: François Marie; Zeynel Kıran, N.Chomsky'nin Üretimsel Dilbilgisi Kuramında Edinç ve Edim Ayrımı; Kemal Özmen, Bir Mutluluk Serüveni ve Ziya Osman Saba; Ali Kaş, Büyük Devrim Öncesi Fransız Toplumuna Bir Bakış; Tuğrul İnal, Toplumsal Değişme Sürecinde Orhan Veli Şiiri; P.J.-H. Lomer, Le Président de Brosses: Homme de Lettres et Magistrat (1707-1777); Abidin Emre, Dallararası Bilgi Üretimi Dönemecinde Süreli Yayınlar.
FDE 5 Bahar 1980
Salâh Birsel, Yorum Yok; P.J.-H. Lomer, Le Mariage de l'Abbé de Saint Aignan; A.Hamit Sunel, Emma'nın Bovarizmi; Tanju İnal, Yeni ve Geleneksel Yönleriyle 'Düşüş'te Anlatım Tekniği; Pınar Onay&Ekrem Aksoy, 'Mai ve Siyah'ta Fransızca Kokusu; Nedim Gürsel, Lautréamont et Aragon (II); Tuğrul İnal, Gerçekçilik Açısından A.Camus'nün 'Düşüş' Anlatısına Bir Giriş (II); Bahadır Gülmez, Aragon, Un Ecrivain devenu écriture une écriture devenue chant.
FDE 6 Güz 1980
Semiramis Kantel, Bir 'Pardayanlar' Öyküsünde Yapı-Göstergesel Yapı-Göstergesel Düzgü; Ali Kaş, Yakup Kadri'de Öykü Yapısı ve Maupassant Tekniği; P.J.-H. Lomer, Les 'Turcs' sur les galères du Roi de France; Tülin Akçay, L.-F. Céline: Gecenin Dibinden 'Güzel'e Yolculuk; Jale Erlat, Analyse sémantique et philosophique de certains prénoms féminins dans les contes de Voltaire; Özkan Göksu, 'Ekeylem', 'Yardımcı Eylem', 'Var', 'Yok'...; Şahin Yenişehirlioğlu, Varoluşçu Felsefe; Tanju İnal, Meursault Şizofren miydi?; Kemal Özmen, Eluard'ın Bir Şiiri Üzerine; Abidin Emre, Gerçeküstücü şiirin Terkisindeki Kadın (II); Ekrem Aksoy, Celal Nuri İleri et Son "Cauchemar?"; Tuğrul İnal, Bir "Klasik Roman": "Clèves Prensesi".
FDE 7 Bahar 1981
Bedrettin Tuncel, Özel Bölüm-Yayımları, Eser ve İncelemeler; Ali Kaş, Marsilya Basınında Atatürk; Kemal Özmen, Attilâ İlhan'ın Şiirinde Doğa Olayları; Semiramis Kantel, Luis J. Prieto'da Söz Eylemi ve Ara-Kavrama Dizgesi; A.Hamit Sunel, Albert Camus'nün 'Veba'sında Kötülük Sorunu; Tuğrul İnal, Gérard de Nerval et Istanbul; Xavier Fretté, Julien Gracq: 'Le Rivage des Syrtes' ou L'Epiphanie du pur avènement; Ertuğrul Özkök, Abraham Moles ve Kültürün Toplumsal Dinamiği; Tanju İnal, Yabancı-Metafizik Okuma, Meursault Moiraların mı Kurbanıydı?; Abidin Emre, Renkli Sanat Dergileri ve Türkiye'de Roman.
FDE 8 Kış 1981
Ahmet Oktay, Bosch'un Resimlerinden Anlatılara: Tedavi, Ceza ve İktidar; Tuğrul İnal, Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Barışı Destekleyen Bir Etken Olarak Yazın ve İnsancıl Değerler-İnsan Hakları İlişkisi; Zeynel Kıran, Dilbilimde Yeni Yönelimler: Sözcükten Söyleme; Abidin Emre, Tevfik Fikret Sadeleştirmeleri Üzerine; Ali Kaş, 'Sinağrit Baba'yı Okumaya Çalışmak: Göstergebilimsel Bir Çözümleme Denemesi; Kemal Özmen, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Sigmund Freud; Ayşe Alper, Etude stylistique des participes adjectives dans 'La Peste' et dans 'L'Etat de Siège' d'Albert Camus; Ayşe Kıran, Dilbilim-Yazın İlişkilerinde Yazınsal Göstergebilimin Yeri; Xavier Fretté, Le Temps dans 'La Route des Flandres' de Claude Simon; Jale Erlat, XVIII. Yüzyılda Kadın Yazarlar Üzerine Düşünceler ve Madame Riccoboni.
FDE 9 Bahar 1982
Bedrettin Tuncel, L'Influence des 'Lumières' sur L'Empire ottoman; Ahmet Oktay, Resmi İdeoloji Tarafından Dışlanan -Yazınsal İktidarı Dışlayan Bir Şair: Sezai Karakoç; A.Rıza Ergüven, Charles Baudelaire; Abidin Emre, Yaratıcı Ben'in Toplumsal Ben'le Özdeşleşmesi: Sainte-Beuve'ün Madame Bovary ve Salammbô İncelemeleri (I); Ayşe Alper, L'Enseigenement du Français Langue Etrangère par Les méthodes audio-visuelles: fondements théoriques et réalisations à Ankara; Ekrem Aksoy, Jean Giraudoux'nun Romanları; Kemal Özmen, Eluard ou 'La Terre est bleue comme une orange'; Tanju İnal, Marguerite Duras: Moderato Cantabile; Jale Erlat, Les Figures de style dans 'Justine' du Marquis de Sade; Semiramis Kantel, Heredia ve Beyatlı; Tuğrul İnal, Çeviri Yazını ve İnsancı Ekin (II).
FDE 10 Kış 1982
Berke Vardar, Traduction et terminologie dans un cursus d'études françaises; Tuğrul İnal, La Traduction ou le plaisir de l'esthétique; Semiramis Kantel, Bir Soru-Yanıt Dizgesi Olarak Behçet Necatigil'in 'Kaknus'u; Ünsal Özünlü, Cahit Külebi'nin Şiirlerinde Söz, Biçimsel Öğeler ve Yinelemeler; Özkan Göksu, Ataç'ın 'Adsız Köşk'ünden İnce'nin 'Adsız Ülke'sine; Ekrem Aksoy, Nahit Sırrı Örik et ses deux nouvelles en langue française; Xavier Fretté, L'Imaginaire spatial dans les récits d'André Pieyre de Mondiargues; Kemal Özmen, 'Bir Türk Molière'i': Ferâizci-Zâde Mehmet Şâkir; Tanju İnal, L'Axe de la narration dans 'Les Gommes' d'Alain Robbe-Grillet et dans 'Oeidipe Roi' de Sophocle; Abidin Emre, Yaratıcı Ben'in Toplumsal Ben'le Özdeşleşmesi: Sainte-Beuve'ün 'Madame Bovary' ve 'Salammbô' İncelemeleri (II); Claude-Alain Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille; Zeynep Mennan, Bir Metnin Düğümü: Nathalie Sarraute'un 'Les Fruits d'Or'u.
FDE 11 Bahar 1983
Sevinç Özer, Yine Zebercet: 'Anayurt Oteli'nde Suçluluk Suçsuzluk İkilemi; Zeynel Kıran, Bir Üçüncü Dilbilime Doğru: Sözcelem Dilbilimi; Kemal Özmen, Jean Cocteau'nun 'Saatli Bomba'sında Nesneler Dünyası; Ahmet Kocaman, Dilbilim ve Felsefe; Ünsal Özünlü, Deyişbilimde Şiir İncelemeleri ve Dönüşümsel-Üretici Dilbilgisi; Abidin Emre, Henry James'in 'Gustave Flaubert'inde Anlatım Sorunlarının İrdelenmesi; Cemal Aykın, Eleştiri Yöntemleri Üzerine Bir Mektup; Berke Vardar, Remarques sur le concept de 'Champ' en lexicologie; Osman Senemoğlu, L'Image et son utilisation pédagogique; C.-A. Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille (II); Tanju İnal, L'Axe de la narration dans 'Les Gommes' d'Alain Robbe-Grillet et dans 'Oeidipe-Roi' de Sophocle (II), Semiramis Kantel, La Redondance comme procédé poétique; Tuğrul İnal, Ionesco: 'La Cantatrice Chauve'.
FDE 12 Kış 1983
Bozkurt Güvenç, İletişim Teknolojisindeki Gelişmelerin Ulusal Kültürler Üzerindeki Etkileri; Ekrem aksoy, El İşlemezse..; Kemal Özmen, André Malraux'nun Roman Dünyası; Ünsal Özünlü, Reklam (Tanıtım) Dilinin Dilbilimsel Boyutları; Cengiz Ertem, Çağdaş Philoktetes; Ahmet Kocaman, Dilde 'Belirsizlik' Kavramı Üzerine; Tuğrul İnal, Prometheus ve Tantalos Artık Yaşamıyorlar; A.Hamit Sunel, Yeni Roman'da Öge Değişiklikleri; Abidin Emre, Henry James'in 'Gustave Flaubert'inde Anlatım Sorunlarının İrdelenmesi; Ayşe Kıran, 1984 de Greimas Göstergebilimine Bakış: M. Arrivé ve J.-C. Coquet ile Konuşma; Zeynep Mennan, Michel Butor'un 'L'Emploi du Temps' Adlı Yapıtında Zaman Kavramı; Özkan Göksu, Zola ve Doğalcılık (Bir Örnekleme: Jerminal); Jale Erlat, 18.Yüzyıl Fransız Şiiri Üzerine Düşünceler; Tanju İnal, Boris Vian: Günlerin Köpüğü'nde Uzamsal Boyutlar; C.-A. Chevallier, Les Eléments mythiques dans 'Le Cid' de Corneille; Zeynel Kıran, L'Expression explicite de la cause: parce que , puisque et c'est que dans une situation d'énonciation.
FDE 13 Bahar 1984
Jale Erlat, Diderot ve "Paradoxe sur le comédien" de Duyarlık Sorunu; Oya Batum, A.Ağaoğlu : "Yaz Sonu"nun Düşündürdükleri; Abidin Emre, Letrizm (Harfçilik); Jean A. Skourtis, Le Voyage de Gustave Flaubert en Grèce; Şahin Yenişehirlioğlu, Aynadaki Varoluşsal Görüntü; Tanju İnal, A.H. Tanpınar: "Mahur Beste" İnsan mı - Eşya mı?; Oya Adalı, Dil ve Dilbilim; Ayşe(Eziler)Kıran, La Fonction de l'espace dans l'oeuvre romanesque; Zeynel Kıran, L'Expression de la conséquence: les coordonnats et les subordonnants dans une situation d'énonciation; A.Hamit Sunel, Hangi Öztürkçe?; Sargut Şölçün, Almanya'da Fransız Devrimi; İsmail H. Demirdöven, Albert Camus ve Özgürlük; Bülent Özkurt, İyi Çeviri İçin Çok mu Erken - Çok mu Geç?; Tuna Ertem, Ramuz'nün Sanat Anlayışı; Tuğrul İnal, Ionesco'da Dil Göstergesinin Özellikleri.
FDE 14 Kış 1984
Kemal Özmen, Bir Senfonik Şiir: Turgut Uyar'ın "Ölü Yıkayıcılar"ı; Abidin Emre, Apollinaire'in Güzçiğdemleri ve Anneler Kızının Kızı; Ayşegül Yüksel, Haldun Taner Tiyatrosunda Dil Kullanımı; Tanju İnal, Boris Vian'dan Bir Oyun: "Les Bâtisseurs d'Empire"; Cengiz Ertem, André Gide ve Bir Oyun: Saül; Mustafa Aslantunalı, Bir (İki) Uyumsuz Oyuncu: Meursault; Ekrem Aksoy, Sartre'ın Romanlarına Bir Sosyolojik Yaklaşım; Aydın Köksal, Öğretim Dili Olarak İngilizce'nin Benimsenmesiyle İlgili Sorunlar ve Türkçe'nin Geleceği; Berke Vardar, Axiologie lexicale et problèmes méthodologiques; Nüket Güz, Approche poétique et enseignement de la langue; Tuğrul İnal, Traduction littéraire comme moyen de dialogue des cultures entre la Turquie et la Francophonie; Osman Senemoğlu, Turizm Etkinlikleri ve Yabancı Dil Sorunu; Oya Adalı, Tümcenin Birleşen Yapısı, Kuruluş ve Birleşenler; Erdim Öztokat, Anlam Bağıntıları ve Anlamsal Yapı; Marcel Schneider, De la littérature fantastique.
Axess Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
QNB Finansbank Kartları
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
Bonus Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
Paraf Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
Maximum Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
World Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 751,40    1.502,80   
3 510,57    1.531,70   
6 260,10    1.560,60   
9 176,61    1.589,50   
Diğer Kartlar
Taksit Sayısı Taksit tutarı Genel Toplam
Tek Çekim 1.445,00    1.445,00   
2 -    -   
3 -    -   
6 -    -   
9 -    -   
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat